Schermafbeelding%202017-08-17%20om%2018.40.36Boekvoorstelling - GOL(L)D in de praktijk (UITVERKOCHT - Nieuwe voorstelling 28 februari '19)


De studievoormiddag is volzet. We plannen een bijkomend moment op 28 februari 2018 in Brussel 
met een aangepast programma. 

Als u alvast wil inschrijven stuur een mailtje naar inge.vandeputte@ugent.be

  

Leren omgaan met diversiteit in de klas

-

 Voorstelling nieuw boek: GOL(L)D in de praktijk

Er is de laatste jaren veel beweging in onderwijs: toenemende diversiteit, het M-decreet, het nieuw ondersteuningsmodel, meer inzetten op ondersteuning van de leraar… Deze hebben geleid tot de vernieuwing van het ondersteuningsconcept GOL(L)D: Gericht Ondersteunen van Leraren in het Leren omgaan met Diversiteit. 

Het is een ondersteuningsconcept dat het diversiteitsdenken koppelt aan activerend ondersteunen waardoor de leraar de regie in eigen handen houdt.

 


Programma:  


GOL(L)D ondersteuningsconcept: Wat is nieuw?

Van de Putte, Inge en Elisabeth De Schauwer 
(Universiteit Gent, Vakgroep Orthopedagogiek)

Tien jaar werken met het ondersteuningsconcept GOL(L)D maakt het mogelijk om te leren uit de ervaringen van ondersteuners en leraren. Wat zijn de werkzame ingrediënten voor diegenen die het concept hebben gebruikt? Wat werkt er echt in de complexe en weerbarstige praktijk, waar stoornisdenken vaak opduikt, waar ondersteuners gezien worden als dé experten en waar samenwerking steeds vraagt om opnieuw te zoeken? Het GOL(L)D- concept wordt voorgesteld en de nieuwe aspecten toegelicht. Tijdens de lezing worden een aantal handelingsgerichte strategieën meegegeven om in de dagelijkse klaspraktijk mee aan de slag te gaan.

Afwisselend komen ondersteuners aan het woord. Zij vertellen vanuit verschillende invalshoeken over hun ervaringen in het toepassen van GOL(L)D. Ze geven inzage hoe ze GOL(L)D hebben eigen gemaakt en hoe ze gerichter ondersteuner. Kortom het eigen leerproces als ondersteuner wordt belicht. 

Hoe kan evaluatie gebruikt worden ter ondersteuning van prestatie, participatie en erbij horen?

Prof. Missy Morton
(University of Auckland, New Zealand)

'Hoe kan ik op een andere manier evalueren?' is een veel voorkomende leervraag van leraren in het werken rond diversiteit. Bij traditionele evaluatie wordt de leerling gedepersonaliseerd en herleid tot cijfers en metingen. Leraren zijn op zoek naar andere manieren van evaluatie. 'Narrative assessment' tracht hierop een antwoord te geven. Er wordt veel aandacht besteend aan de context:  de onderwijspraktijk, verwachtingen en voorveranderstellingen ten aanzien van leren en diversiteit.  Prof. Missy Morton geeft inzage in haar onderzoek over 'narrative assessment' en hoe zij leraren hierin ondersteunt. Deze lezing wordt simultaan vertaald. 

 GOL(L)D in de vingers krijgen!

Joke Adriaensens en Mieke Avonds
(AP Hogeschool)

Het ondersteuningsconcept vraagt een welbepaalde houding naar diversiteit en de positie van de ondersteuner. We geven inzage hoe een praktijkgerichte en persoonsgerichte professionalisering eruit ziet zodat GOL(L)D eigen kan gemaakt worden. Kortom hoe krijgt de ondersteuner GOL(L)D in de vingers. 

 

Vragenkwartiertje


Wie?

Leraren, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, ondersteuners, clb-medewerkers,
competentiebegeleiders, medewerkers Pedagogische Begeleidingsdienst,
lectoren, en alle andere geïnteresseerden. 

 

Kostprijs? 

45 euro (boek inbegrepen)

 

Inschrijven?

1. Klik op de blauwe knop 'ticket boeken' rechts op deze pagina
2. Selecteer het gewenste ticket (zie hierboven) 
3. Vul de gevraagde gegevens correct in. Wens je nog een extra ticket te boeken, klik dan op de groene knop 'ticket toevoegen'. Wens je geen tweede ticket, klik dan op de blauwe knop 'volgende stap'.
Controleer of de gegevens correct zijn ingevoerd en maak je inschrijving definitief door te klikken op de blauwe knop 'bevestig deze boeking'.
4. Je inschrijving wordt onmiddellijk per e-mail bevestigd naar het opgegeven e-mailadres. (Bij het uitblijven van bevestiging: controleer of de bevestiging eventueel niet in je SPAM-folder terechtgekomen is.) De instructiegegevens omtrent de betaling worden via email meegedeeld. 

Standaard (€40,00)

Einde verkoop

08 november 2018, 09:30 - 12:30 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Universiteit Gent
Universiteit Gent
Mercator Gebouw A, Aud 2.14
Abisstraat 1
9000 Gent

Google maps »